KİMİZ ?
Gıdalarda Redoks Uygulamaları araştırma merkezi projesi Doç. Dr. Duried ALWAZEER
tarafından sunulmuş ve DAP bölge kalkınma idaresi başkanlıpı tarafından 2015 yılında
finanse edilmiş bir projedir.
MİSYONUMUZ
Bölgesel ve ulusal gıda ve tarım sektörünede AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları yaparak yeni
ürün ve yöntemler geliştirmek.
AMACIMIZ
- Iğdır Bölgesinin, bölgeye ait potansiyel gıda ve tarım ürünlerinden faydalanmasını sağlamak.
- Ürünlerin geliştirilebilmeleri amacıyla gıda ve tarım endüstrisine yardımcı olmak.
- Iğdır Bölgesine ait hammaddelerin değerlendirilmesini sağlamak.
- Bölgedeki şletmelerin ihracat oranını arttırmak.
- Rekabeti arttırmak üzere bölgesel ve ulusal gıda şirketleri ile işbirliği yapmak.
Gıda ürünlerinin raf ömrünü uzatabilmek amacıyla aşağıdaki gibi farklı teknolojileri kullanıyoruz:
- Geleneksel ve Gelişmiş Kurutma Teknolojileri
- Modifiye Atmosfer Teknolojileri
- Fermentasyon Teknolojileri
- Soğutma ve Dondurma Teknolojileri
ALANIMIZ
- Tüm gıda alanlarında AR-GE çalışmaları
- Gıda ürünlerinin çeşitli analizleri
- Gıda ürünlerinin kalite kontrolü